Pmu Specialiste Brows ı Lips ı Eyes

Veelgestelde vragen over permanente make-up!

Hoe slapen na een pmu behandeling?

Het helpt om zo min mogelijk aan je wenkbrauwen te zitten en het liefst op je rug te slapen. Ben je stiekem een buik- of zijslaper? Probber dat een satijnen kussensloop. Dit voorkomt niet alleen schuring met je powderbrows en is zacht voor je huid.

Hoeveel lichter wordt pmu na het genezingsproces?

De kleur zal 30 tot 40% lichter worden, en wordt bijgewerkt tijdens de nabehandeling. De tweede behandeling heeft minder afstoot, er zit namelijk al een basis in de huid. Permanente make-up is veilig voor de huid, zelfs bij de ogen.

Hoeveel tijd tussen pmu en botox?

Tussen een botox behandeling en de permanente make up behandeling (of andersom) dient 6 weken tijd te zitten.

Ik heb een koortslip, kan ik dan pmu voor mijn lippen?

Ja pmu kan ook voor mensen die het herpes virus (koortslip) bij zich dragen. Er is in dit geval wél een periode van 1 maand voorzorg nodig. Neem dagelijks 600mg L-Lysine tabletten en 1000mg vitamine C bruistabletten voor een betere opname. Verkrijgbaar bij de reguliere drogist. Gebruik uit voorzorg vanaf 1 week voor de behandeling zovirax en gebruik dit vanaf een 1e prikkeling.

Welke kleur pmu op mijn lippen?

Elke kleur PMU lippen, of lippenstift, zal je goed staan. Het is puur een kwestie van eigen smaak. Wel is bij permanente make-up te adviseren om een niet te felle kleur van de lippen te kiezen. Je kunt altijd nog felle lippenstift gebruiken als je in een vrolijke bui bent of een feestje hebt.

Kan ik pmu eyeliner terwijl ik wimperextensions heb?

Wanneer u wimperextensions draagt dienen deze 1 maand voor de behandeling te zijn verwijderd. Vanaf 1 maand na de pmu behandeling kunnen wimperextensions geplaatst worden.

Hoe lang geen mascara na een pmu behandeling?

Na 1 week is de huid aan de oppervlakte genezen en mag je weer mascara en oogschaduw gebruiken. Wees nog wel voorzichtig met het reinigen.

Hoe kun je na pmu douchen en je wenkbrauwen droog houden?

Voor wie echt geen spatje op het gezicht wil krijgen is er een oplossing: een douchescherm voor je gezicht. De zogenoemde 'Showershield' is een plastic scherm. Het water kan daardoor niet op je gezicht komen.

Hoe lang niet douchen na pmu?

Wanneer mag je douchen na PMU? In principe kun je gewoon douchen na PMU, maar houd het behandelde gebied een week droog. Dat betekent dus dat je je gezicht niet nat maakt. Houdt hier rekening mee vóór de behandeling.

Waarom géén vaseline na pmu behandeling?

Als er geen vaseline na een behandeling wordt aangebracht, blijft er meer pigment achter in de huid. Houd de huid wél 10 dagen droog te houden van water, en smeer niet in met vaseline bij de wenkbrauwen en eyeliner.

Vaseline sluit de huid af! De genezing wordt belemmerd en er blijven bacteriën hangen. Gebruik bijvoorbeeld de Swiss Color nature balm. Verkrijgbaar in de salon!

Waarom geen koffie voor een pmu behandeling?

Drink 24 uur voor de behandeling géén alcohol en op de dag zelf géén koffie of andere cafeïne houdende dranken, dit zorgt voor overmatig bloeden tijdens de behandeling en moeilijke opname van het pigment door de huid. Bovendien vergroot de kans op zwelling na de behandeling.

Wat gebeurt er als pmu nat wordt?

De genezing van permanente make-up bedraagt ongeveer een week. Op het moment dat de gepigmenteerde huid nat wordt, kan het verweken waardoor  pigment afstoot. Met als gevolg een minder mooi eindresultaat. Douchen kan, maar zorg dat de wenkbrauwen niet nat worden.

De eerste paar uur na de behandeling ontstaat er wat wondvocht. Dit mag je na een half uur na behandelen met een vochtig watje afdeppen.

Wat doe je niet na pmu behandeling?

Houd de pigmentatie de eerste 7 dagen droog, ook tijdens het douchen. Dus niet langdurig douchen, géén sauna, niet zwemmen, niet sporten en géén make up aanbrengen. Pas wanneer de wond volledig is gesloten kunt je je ogen opmaken. Voorkom een infectie!

Hoe snel vervagen pmu powderbrows?

Powderbrows blijven gemiddeld zo'n 1 tot 3 jaar zichtbaar en mooi. Hoe snel Powder Brows vervagen is vooraf niet te voorspellen en verschilt per persoon en huidtype. Het vervagen is een stabiel en geleidelijk proces.

Hoe lang niet zoenen na pmu?

De eerste 3 dagengeen intiem contact met de lippen (bijvoorbeeld zoenen). Vermijd tijdens de eerste 7 dagen alle crèmes (behalve speciale aftercare crèmes), vermijd het aanbrengen van make up (foundation) in de buurt van de lippen.

Kunnen powderbrows mislukken?

Mislukte wenkbrauwen komen helaas voor. Dit kan gebeuren door onvoldoende training, fouten bij het aanbrengen van de vorm of dat er verkeerde pigmenten of te donkere pigmenten worden gebruikt. Of niet voldoende kleurkennis van de artiest.

Hoe kan pmu mislukken?

Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals onervarenheid of onwetendheid van de pmu specialiste. Een goedkope aanbieding om klanten te lokken. Een goedkope aanbieding kan een kwaliteit van de behandeling betekenen. Er zijn mensen die dat risico nemen, met als gevolg dat het eindresultaat van de wenkbrauwen of eyeliner niet is wat je ervan had verwacht.

(zie: kunnen powderbrows mislukken?)

Pmu mislukt, wat nu?

Heb je de pech dat je pmu is mislukt dan kan het worden gecorrigeerd door een deskundig pmu specialist. Het eindresultaat zoals je het voor ogen had kan in bijna alle gevallen nog steeds worden bereikt. Hiervoor is wel een specialist nodig die gespecialiseerd is in het verwijderen van pmu. Neem contact op en ik geef je graag advies, wat je kunt doen.

Hoe lang heb je korstjes na pmu?

Helaas, korstjes op permanente make-up zijn onderdeel van het genezingsproces. De kriebel wordt minder. Na een paar dagen vallen de korstjes er vanzelf af. Bij eyeliner en wenkbrauwen meestal na 7 tot 10 dagen. Bij lippen vaak wat eerder: 4 tot 7 dagen. Meestal is het van korte duur +- zo’n 2 dagen.

Wat is beter microblading of nano hairtstrokes of pmu powderbrows?

Powderbrows & nano hairstrokes kunnen tot +twee jaar meegaan. Microblading tussen de zes maanden en een jaar. De kleur van powderbrows is makkelijker aan te passen dan microblading, wat vaak resulteert in mooiere, meer natuurlijk ogende wenkbrauwen. Een microblade behandeling wordt met de hand met een mesje gedaan, wat bij onjuist gebruik littekens kan veroorzaken.

Wat is het verschil tussen microblading of nano hairstrokes met een pmu machine?

Het uiterlijk van beide behandelingen kan exact hetzelfde zijn. Microblading wordt met de hand met een mesje gedaan en kan bij onjuist gebruik te diep worden aangebracht en littekens veroorzaken. Een microblade behandeling blijft gemiddeld tussen de 6 á 9 maanden zichtbaar. Bij herhaaldelijk toepassen bij een touchup ontstaan er littekens. Bij een hairstroke behandeling met een machine worden de hairstrokes zeer precies aangebracht waarbij het risico op trauma aan de huid wegvalt. Er is totale controle bij het aanbrengen van de strokes. Tevens blijft het resultaat net als bij een powderbows behandeling langer zichtbaar. Dit kan oplopen tot +2 jaar.

Hoe vaak pmu bijwerken?

Gemiddeld vervaagt het pigment in de huid geleidelijk en stabiel tussen de 1,5 en 5 jaar. Deze periode is afhankelijk van het huidtype en verschilt per persoon. Daarnaast is het van belang de pmu te beschermen tegen direct zonlicht. Bij onvoldoende bescherming treed vervaging sneller op. Het advies is om pmu na ongeveer 1 á 1,5 jaar bij te laten werken om de kleur van het pigment mooi te houden.

Wat is het verschil tussen ombre brows en powderbrows?

Bij Ombré brows gaat de overloop van het begin van de wenkbrauw naar het einde van de wenkbrauw heel geleidelijk van licht naar donkerder. Er kan met 2 kleuren pigment worden gewerkt. De randen worden  zachter ingezet. Bij Powder brows is de gehele wenkbrauw één kleur en de randen worden strakker ingezet. Het begin van de wenkbrauw wordt meer ingeschaduwd.

Waarom vervaagt permanente make-up?

Belangrijk is te weten dat pmu minder diep geplaatst wordt in de huid dan bij een tatoeage met een reden. Het pigment dient geleidelijk en stabiel te vervagen. Dit proces hoort gemiddeld zo’n 1,5 tot 5 jaar te duren. Dit is bewust zodat pmu in een later stadium aangepast kan worden.

Waarom vervaagt mijn pmu heel snel?

Vervaagt de pmu direct na de behandeling dan zijn er verschillende redenen te benoemen waarom permanente make-up niet blijft zitten, zoals: de kwaliteit van het pigment, de vaardigheden van de specialist, de huidconditie, de nazorg. Gebruik een spf15 factor wanneer je in de zon gaat.

Bij een zeer lichte tot witte huid en haarkleur en bij een zeer vette huid is er een groter risico dat het pigment wordt afgestoten door de huid.

Hoe vervaagt permanente make up?

Gemiddeld genomen vervaagt het pigment geleidelijk en stabiel tussen de 1,5 en 5 jaar. Deze periode is afhankelijk van het huidtype en verschilt per persoon. Daarnaast is het van belang de pmu te beschermen tegen direct zonlicht. Bij onvoldoende bescherming treed vervaging sneller op. Het advies is om pmu na ongeveer 1 á 1,5 jaar bij te laten werken om het pigment mooi op kleur te houden.

Hoe diep en in welke huidlaag wordt pmu geplaatst?

Vaak wordt gedacht dat het aanbrengen van PMU hetzelfde is als tatoeëren. Er is een groot verschil. Een tatoeage gaat meer dan 3 mm in de lederhuid terwijl permanente make-up 1,5- mm diep in de basale huidlaag gaat. Hierdoor vervaagt pmu op den duur en een tatoeage niet.

Waarom geen alcohol vóór en ná de pmu behandeling?

Ruim 90% van alcohol komt in de bloedbaan terecht. Hierdoor kan de huid tijdens de behandeling bloeden. Het pigment verdunt met als gevolg dat er weinig tot geen pigment wordt opgenomen door de huid.

Waarom geen mascara na de pmu eyeliner behandeling?

Breng 1 week geen make-up aan bij de behandelde plek, dus geen mascara. Wanneer de (schaaf) wond dicht is na +-  10 dagen kunt u zich opmaken zoals u gewend bent. Gebruik zolang de wond open is géén cosmetica, crèmes of make-up op de behandelde plek ter voorkoming van ontstekingen.

Wat zijn soft powderbrows?

Met deze zachte Permante Make Up techniek zet je kleine puntjes (pixels) in de huid. Dit zorgt voor een zacht poedereffect. Het resultaat is een mooie, zachte wenkbrauw met een natuurlijk uiterlijk.

Hoe lang duurt genezing van pmu?

De kleur ontwikkelt zich langzaam en zal de eerste 4 weken van dag tot dag verschillen. Tijdens het genezingsproces smelt het pigment als het ware samen met de huid. De wenkbrauwen hebben 6 weken nodig om volledig te genezen. De wenkbrauwen kunnen tot 3+ maanden steeds warmer van kleur worden.

Hoe pijnlijk is pmu?

Dit is voor iedereen anders en iedereen heeft een andere pijngrens. De een ervaart geen pijn, terwijl een ander wat gevoeliger is tijdens de behandeling. De meesten ervaren het niet als pijnlijk, zeker niet bij een eerste pass. Wanneer de huid na de eerste pass open is wordt verdoving aangebracht. Na meerdere passes kan het gaan irriteren. Er wordt voor comfort en gemak gezorgd zodat pmu goed kan worden gepigmenteerd. Ben je een beetje nerveus voor eventuele pijn, wat begrijpelijk is, dan kun je vanaf een half uur vóór de behandeling paracetamol of ibuprofen slikken.

BIANCA VAN DEN HOUT

makeup_make-up_brielle_hellevoetsluis_nieuw-hellevoet_oostvoorne_rockanje_hoogvliet_heenvliet_zuidland_spijkenisse_rozenburg

CONTACT

OPENINGSTIJDEN

Maandag
08:45 - 18:00
Dinsdag
08:45 - 18:00
Woensdag
08:45 - 18:00
Donderdag
08:45 - 18:00
Vrijdag
08:45 - 18:00
Zaterdag
Gesloten
Zondag
Gesloten
Vind ons op:

Copyright

v10.0